Datiwach's Focus - Schhh... You Know Datiwach.

Jag är inte vuxen!

Vuxenlivet kallar
Jag hatar att betraktas som vuxen, det är ju elakt att man från en dag till en annan förväntas vara en helt ny och förfinad person. Jag är ju bara en liten femårig  flicka som har råkat hamna i en vuxen kvinnas kropp. Så det är inte rättvist att tvinga mig att betala räkningar, välja bank, handla mat,  köpa toapapper, åka tunnelbana själv etc. 
Det värsta med att vara vuxen är att det inte är socialt accepterat att somna vart som helst och förvänta sig att någon ska bära en hem. Det är inte heller accepterat att sätta sig ner i matbutiken och gråta för att man inte har råd att köpa det man vill ha. En annan observation jag har gjort är att man inte kan komma undan med att snatta godis lika enkelt nu för tiden. Det är ju ganska enkelt att se varför jag inte är ett stort fan av hela det här konceptet med att vara vuxen. Det finns ju ytterst få fördelar med det helt enkelt. Många skulle kanske säga att det är skönt att man får stanna uppe hur länge man vill på kvällen, men helt ärligt, vill inte vi alla bara gå och lägga oss efter bollibompa ändå? En annan vanlig invändning som jag får när jag delar med mig av min åsikt är att man får dricka alkohol när man är vuxen, men spelar det verkligen roll då? Man fick ju samma high av att dricka ett halvt glas fanta när man var sju, dessutom är fanta godare. Jag tror att alla skulle vara gladare om alla var sjuåringar. 
Dock hade det kanske inte varit så gynnsamt för skatteverket om alla bara sprang runt och lekte om dagarna, och somnade där dom ville även om det enligt mig hade varit det goda livet.